Jag kommer gärna till ert företag, förening, bibliotek eller församling och visar bilder/filmer.
Har med egen bärbar dator, datorprojektor och komplett ljudutrustning.

 


Yellowstone–vildmark med gejsrar och rikt djurliv

Nationalparken Yellowstone belägen i Klippiga bergen i USA erbjuder ett hisnande landskap med varma källor, sprutande gejsrar och ståtliga vattenfall. Parken är nästan lika stor som Skåne och ligger 2 000 meter över havet. I Yellow­stone finns mer än två tredjedelar av världens gejsrar, närmare bestämt drygt 300 st. Hela parken har uppstått genom ett massivt vulkanutbrott för 640 000 år sedan. Naturen i Yellowstone är, bortsett från små stugbyar, helt opåverkad av människan och är därför ett ekosystem som förblivit oförändrat sen urminnes tider.

   
  


Eftersom de vilda djuren är fredade från jakt så är det lätt att studera dem. I gryning och skymning kan man njuta av hela hjordar med bisonoxar som är på väg till Yellowstonefloden för att dricka. Ståtliga wapitihjortar uppvaktar sina harem med hindar och deras revirbröl kan höras kilometervis. Graciösa vitsvanshjortar och pigga små ekorrar (chipmunk) leder tankarna till Disney-figurerna Bambi samt Piff och Puff.

   
     Föredrag med bildspel, naturljud och filmklipp.

45 min


Nyhet!

Kan bokas från och med jan 2024.
 
____________________________________________________________________________

Hjortdjuren–blickfång i våra skogar

     
De skygga hjortdjuren ute i våra skogar är ofta svåra att komma nära. I det här programmet skall vi följa rådjur, älg, dovvilt och kronvilt under en hel säsong ute i markerna. Djuren är vackra men orsakar också stora skador både på odlade fält och på skogen.
Vi börjar med att se hur djuren klarar den hårda vintern och följer sen hjortarna från hornfällning under våren och fram tills de nya hornen är klara. Kalvar och kid som föds under försommaren lever ett bekymmersfritt liv ända fram till vintern då det blir ont om mat. Under hösten är skogarna en arena med brölande hjortar som under brunsttiden kämpar om hindarnas gunst.

Klicka på bilden nedan för ett smakprov ur programmet (videofilm 5 min).  Föredrag med bildspel, naturljud och filmklipp.

45 min
       

Vandringar i skånsk natur

     
Den skånska naturen har många smultronställen. Vi besöker vackra naturområden som Börringe, Havgård, Häckeberga, Romeleåsen, Krankesjön, Fyledalen, Brösarp, Stenshuvud, Tosteberga, Söderåsen, Kullaberg mm.
Programmet börjar under vintern och vi fortsätter sen under våren, sommaren och ända fram till sent på hösten. Under våra vandringar studerar vi det storslagna landskapet, vårblommor, insekter, groddjur, fåglar och även flera av de däggdjur som man kan se i vår skånska natur.

Klicka på bilden nedan för ett smakprov ur programmet (videofilm 5 min).  Föredrag med bildspel, naturljud och filmklipp.

60 min
       

Kostnaden för ett föredrag är 2000 kr under dagtid och 2500 kr under kvällstid (efter 18.00).
Reseersättning (25 kr per mil) och moms tillkommer. Mitt företag redovisar naturligtvis F-skatt.

Tel: 040-486113, 0705-486113

Mejl: info(snabel a)naturfilmare.se